• Konsert på Luciamorgenen

  Opplev en magisk Luciamorgen! ️️

  Sammen med 5. trinn ved Tonstad skole ønsker Cantus deg og dine hjertelig velkommen til en stemningsfull start på Luciadagen for store og små.

  Velkommen til Vår Frue Kirke, tirsdag 13. desember kl. 07.30

  Ordinær: 200,-
  Honnør/student/barn 5-16 år: 100,-
  Barn 0-4 år: gratis


 • Årets julekonsert – Julefred

  Cantus ønsker deg og dine hjertelig velkommen til en stemningsfull og fredelig julekonsert i Vår Frue Kirke 11. desember. Endelig kan vi åpne dørene og slippe både dere, og julestemningen inn! Vi gleder oss til å synge for vårt publikum i en julekonsert hvor vi ønsker å berøre slik at vi alle kan finne julefreden, sammen.

  Vi lever i en verden full av uro, og for oss blir det riktig å minne om fredsbudskapet på samme tid som vi synger våre vakre julesanger.
  Med oss på konserten har vi Maria Næss på piano.

  Hvor: Vår Frue kirke, Trondheim
  Når: søndag 11. desember, kl 1600 / 1900

  Velkommen til konserten vår, JULEFRED!


 • Yggdrasil

  I all tid har folk laget historier, myter og sanger for å forstå og gi mening til sine liv. Vi vet lite om livserfaringene til førhistoriske mennesker, det eneste som har overlevd til vår tid er mytene. Yggdrasil er navnet på livets tre i norrøn mytologi. Myten forteller om hvordan verden og livene våre henger sammen.  

  Yggdrasil-prosjektet er Cantus sitt forsøk på å sette ord og toner på fellesmenneskelige erfaringer, som kjærlighet, ekstase, tap, forholdet til naturen, og hvordan vi former våre liv rundt disse evige kreftene. All musikken på Yggdrasil-plata er ny, og skrevet til Cantus av komponister fra hele verden. 

  Våren 2022 reiser Cantus på turné med en rekke urfremføringer fra den nyinnspilte plata Yggdrasil, ispedd latter, humor og improvisasjon over kjente og kjære kulturskatter sammen med våre fantastiske og kreative samarbeidspartnere Marianne Meløy og Trygve Brøske. 
  For disse mytene og sangene blir best fortalt i fellesskap. 

  Trondheim: fredag 29. april, kl. 20.00 i BUL sal
  Budal: lørdag 30. april, kl. 19.00 i Budal samfunnshus
  Rissa: søndag 1. mai, kl.16.00 på Heimtun


 • Landsfestivalen for kor 2022

  Landsfestivalen for kor 2022


  Torsdag 26. mai, kl. 18:00-19:00.


  Cantus synger på Åpningskonsert i Nidarosdomen med Nidaros Domkor v/Karen Haugom Olsen, Schola Sanctae Sunnivae v/Anne Kleivset, Embla v/dirigent Ketil J. B. Belsaas, Cantus v/dirigent Tove Ramlo-Ystad, Frode Fjellheim, John Pål Inderberg og Henning Sommerro.


 • Fryd (2019)

   

  1. I denne søte juletid
  2. Det lyser i stille grender
  3. På jorden fryd og glede
  4. Glade jul
  5. Sancta Maria
  6. Sov, sov liten gut
  7. Julekveld
  8. Ave Regina Caelorum
  9. Deilig er den himmel blå
  10. Kling no klokka
  11. No kime’ alle klokkun’
  12. O jul med din glede
  13. Northern Lights
  14. Marias voggesong

  KJØP FRA:
  Platekompaniet
  Amazon


 • Cantus har gitt ut ny juleplate, «Fryd»

  Med Fryd inviterer Cantus deg på en musikalsk reise som starter i møtet mellom to sentrale kvinneskikkelser: mor og Maria. Det er en hyllest til den norske morsskikkelsen som hvert år tryller frem julen for barna gjennom allslags juleforberedelser. Samtidig er det en hyllest til den kristne morsskikkelsen, Maria, som gav Guds sønn til menneskene. Det blir et møte mellom barnet i krybben, den nye kongen, og de forventningsfulle barna som lengter etter julen fylt med opplevelser og glede. Slik samler disse to enkle navnene – mor og Maria – allsidigheten ved høytiden. De favner om julens budskap og om den sitrende gleden som vi alle kjenner så godt.

   

  Her kan du lese en flott anmeldelse av «Fryd».

   

   

   

  Cantus synger i Frost 2

  I 2013 fikk vi være med å skape Disney-historie med å synge i Frost. Nå kan vi endelig dele at vi også synger i oppfølgeren, Frost 2, som har Norgespremiere 1. juledag! Vi er så stolt og takknemlige for å få være med på dette eventyret, sammen med Frode Fjellheim og Tove Ramlo-Ystad. Les Adressas omtale av nyheten her.