• Yggdrasil

  I all tid har folk laget historier, myter og sanger for å forstå og gi mening til sine liv. Vi vet lite om livserfaringene til førhistoriske mennesker, det eneste som har overlevd til vår tid er mytene. Yggdrasil er navnet på livets tre i norrøn mytologi. Myten forteller om hvordan verden og livene våre henger sammen.  

  Yggdrasil-prosjektet er Cantus sitt forsøk på å sette ord og toner på fellesmenneskelige erfaringer, som kjærlighet, ekstase, tap, forholdet til naturen, og hvordan vi former våre liv rundt disse evige kreftene. All musikken på Yggdrasil-plata er ny, og skrevet til Cantus av komponister fra hele verden. 

  Våren 2022 reiser Cantus på turné med en rekke urfremføringer fra den nyinnspilte plata Yggdrasil, ispedd latter, humor og improvisasjon over kjente og kjære kulturskatter sammen med våre fantastiske og kreative samarbeidspartnere Marianne Meløy og Trygve Brøske. 
  For disse mytene og sangene blir best fortalt i fellesskap. 

  Trondheim: fredag 29. april, kl. 20.00 i BUL sal
  Budal: lørdag 30. april, kl. 19.00 i Budal samfunnshus
  Rissa: søndag 1. mai, kl.16.00 på Heimtun


 • Landsfestivalen for kor 2022

  Landsfestivalen for kor 2022


  Torsdag 26. mai, kl. 18:00-19:00.


  Cantus synger på Åpningskonsert i Nidarosdomen med Nidaros Domkor v/Karen Haugom Olsen, Schola Sanctae Sunnivae v/Anne Kleivset, Embla v/dirigent Ketil J. B. Belsaas, Cantus v/dirigent Tove Ramlo-Ystad, Frode Fjellheim, John Pål Inderberg og Henning Sommerro.


 • Fryd (2019)

  Fryd (2019)
  1. I denne søte juletid
  2. Det lyser i stille grender
  3. På jorden fryd og glede
  4. Glade jul
  5. Sancta Maria
  6. Sov, sov liten gut
  7. Julekveld
  8. Ave Regina Caelorum
  9. Deilig er den himmel blå
  10. Kling no klokka
  11. No kime’ alle klokkun’
  12. O jul med din glede
  13. Northern Lights
  14. Marias voggesong

  KJØP FRA:
  Platekompaniet
  Amazon


 • Cantus har gitt ut ny juleplate, «Fryd»

  Med Fryd inviterer Cantus deg på en musikalsk reise som starter i møtet mellom to sentrale kvinneskikkelser: mor og Maria. Det er en hyllest til den norske morsskikkelsen som hvert år tryller frem julen for barna gjennom allslags juleforberedelser. Samtidig er det en hyllest til den kristne morsskikkelsen, Maria, som gav Guds sønn til menneskene. Det blir et møte mellom barnet i krybben, den nye kongen, og de forventningsfulle barna som lengter etter julen fylt med opplevelser og glede. Slik samler disse to enkle navnene – mor og Maria – allsidigheten ved høytiden. De favner om julens budskap og om den sitrende gleden som vi alle kjenner så godt.

   

  Her kan du lese en flott anmeldelse av «Fryd».

   

   

   

  Cantus synger i Frost 2

  I 2013 fikk vi være med å skape Disney-historie med å synge i Frost. Nå kan vi endelig dele at vi også synger i oppfølgeren, Frost 2, som har Norgespremiere 1. juledag! Vi er så stolt og takknemlige for å få være med på dette eventyret, sammen med Frode Fjellheim og Tove Ramlo-Ystad. Les Adressas omtale av nyheten her.

   


 • Admission of new singers

  Do you want to become a member of Cantus? This autumn will be very exiting with, among other things, a tour to Japan and the release of a new Christmas album, and we need three new sopranoes on our team.
  To apply for admission, you must:
  – Be between 20 and 30 years old
  – Know how to read music and have choir experience
  – Be able to go to Japan November 26 – December 3

  Do you want to join us on new adventures? Send an e-mail to dirigent@cantus.no to arrange an audition! We are primarily looking for sopranoes, but are interested in hearing all voices.

  Foto: Henrik Fjørtoft og Nina H. Five


 • Opptak for nye sangere

  Har du lyst til å synge i Cantus? Vi går inn i en veldig spennende høst med blant annet Japan-turné og utgivelse av jule-CD, og med oss på laget trenger vi tre nye sopraner!
  For å søke opptak må du:
  – Være mellom 20 og 30 år
  – Kunne lese noter og ha korerfaring
  – Ha mulighet til å være med til Japan 26. november – 3. desember

  Vil du være med oss på nye eventyr?
  Send en e-post til dirigent(a)cantus.no for å avtale prøvesang! Vi er først og fremst på utkikk etter sopraner, men er interesserte i å høre alle stemmer.

  Foto: Henrik Fjørtoft og Nina H. Five