Vi er klare for nok en fantastisk Cantus-vår!


Det er bare èn måned siden vi startet semesteret, men allikevel har vi fått gjort mye på kort tid og arbeidet med mye spennende og morsomt repertoar. Denne våren satser vi nemlig stort på folkemusikk og koret får virkelig prøvd seg når vi skal ta fatt på et helt nytt uttrykk, samt en del kvarttoner her og der.  Grammy, Spor og Japan er stikkord for dette semesteret, og vi gleder oss stort til alt som skjer og alle de vi skal samarbeide med de neste månedene.

Selv om vi hovedsakelig har fokuset på vårens konserter, går vi spent og venter på årets Grammy-resultat. Morten Lindberg og plateselskapet 2L, er nemlig nominert i kategorien ”Best surround sound” med plata vår SPES. Bare det å være nominert er i seg selv helt fantastisk, men vi må jo innrømme at det hadde vært ekstra artig å kunne skilte med ei Grammy-vinnende plate på CV’en! Fram til utdelingen den 15. februar krysser vi alt vi har av fingre og tær!

Det finnes selvfølgelig også et kor-liv utenom Grammy-nominasjoner også, og det første som står på plakaten for koret er konserten Spor som blir i Nidarosdomen 1. og 2. April. Vi har allerede kommet godt i gang med innøving av repertoar til konsertene, og det blir en konsert man absolutt ikke vil gå glipp av om man er glad i kor og folkemusikk. Som musikalske samarbeidspartnere til denne konserten har vi med oss Unni Boksasp og Trygve Brøske. Vi får også hjelp til å røre på oss under konserten for vi har nemlig med oss den fantastiske koreografen Päivi Järvinen! Vi er sikker på at dette til sammen er oppskriften på suksess så når billettene blir lagt ut for salg om ikke så alt for lenge er det bare å hive seg rundt!

Vi gleder oss stort til både Grammy-utdelingen og Spor-konsertene og håper at dere vil følge oss videre denne våren også. Det jobbes også med forhandlinger rundt et prosjekt som muligens vil skje ganske snart, og hvis det går i boks skal vi love dere at dere kommer til å få høre om det! Dette blir en fantastisk Cantus-vår dere!