SPES


Hva skjer når samisk musikktradisjon møter storsamfunnets sakrale musikalske uttrykk?

Cantus med ny utgivelse i mars 2015!

Under ledelse av sin dirigent Tove Ramlo-Ystad, og med Frode Fjellheim som medvirkende komponist og artist, tar Cantus spranget: Med SPES utforsker koret nytt og lite ukjent land, og møter musikk som uttrykker et bredt spekter av følelser, av sorg, glede og sårbarhet. Med kjente og ukjente sanger, klanger og musikkombinasjoner, utfordrer Cantus seg selv og sitt publikum med et repertoar som, store variasjoner til tross, samles i et felles håp.

I mars slipper Cantus CD’en SPES via det anerkjente plateselskapet 2L, som kan skilte med hele 20 Grammy-nominasjoner. Prosjektet er en unik kombinasjon av klassisk og samisk musikk,og produsent Morten Lindberg har følgende å si om utgivelsen:

“Samarbeidet med Cantus har vært svært interessant. Ensemblet jobber meget godt og leverer musikk på et særdeles høyt kunstnerisk nivå. SPES vil være en av utgivelsene å se opp for i 2015.”

Musikken fra SPES skal ut til et helt nytt publikum når Cantus reiser på turné til USA og Canada i slutten av april 2015. I løpet av turneen vil de holde konserter i Seattle, Minneapolis, Decorah, Stoughton, Appleton og Vancouver.