SPES er nominert til Grammy!


Vårt nyeste album, SPES (2015) og produsent Morten Lindberg er Grammy-nominert i klassen Surround Sound.

Hva skjer når samisk musikktradisjon møter storsamfunnets sakrale musikalske uttrykk?

SPES har brakt sammen to musikalske verdener som ikke ofte blir kombinert; den sakrale musikken og det samiske, naturtro uttrykket. Med seg på platen har Cantus Frode Fjellheim som både musiker og komponist, og Snorre Bjerck på perkusjon. I tillegg er komposisjoner fra blant annet Knut Nystedt, Mia Makaroff og Kim André Arnesen å finne på plata.

–        Dette er strålende nyheter, og en viktig anerkjennelse av arbeidet vi sammen har lagt ned i å skape et så gjennomført musikalsk produkt som SPES, sier dirigent og kunstnerisk leder, Tove Ramlo-Ystad om Grammy-nominasjonen.

Dette er en av tre nominasjoner som produsent Morten Lindberg har fått i kategorien Surround Sound. Lindberg kan skilte med hele 20 tidligere Grammy-nominasjoner, og er et kjent navn i den lydtekniske verdenen.

“Emboldened, no doubt, by the phenomenal success of Disney’s Frozen (which featured Frode Fjellheim’s evocative Vuelie, a version of which concludes this disc), the composer and all-female choir Cantus reunite for this beguiling conflation of western sacred music and the traditional Sami songs of the Lapp of northern Scandinavia. […] More, please!” – Michael Quinn, Choir & Organ, Sept-Oct 2015.

“Samarbeidet med Cantus har vært svært interessant. Ensemblet jobber meget godt og leverer musikk på et særdeles høyt kunstnerisk nivå. SPES vil være en av utgivelsene å se opp for i 2015.” – sa produsent, Morten Lindberg om samarbeidet tidligere i år.

Hør tittelsporet her