Førjulstid med Cantus


Det har blitt til en tradisjon for Cantus å finne den magiske førjulsstemningen i Vår Frue Kirke i Trondheim i desember.

Som tidligere år inviteres det til konsert, først i tidlige morgentimer til Luciamorgen 13. desember, og deretter til Nå tennes tusen julelys 17. desember. Julesangene som ligger hjertene våre nært synges, sammen med sanger som er helt nye. Luciamorgen arrangeres i år som tidligere sammen med de unge håpefulle fra 5. trinn ved Tonstad skole. Det bys også på lussekatter for alle som tar turen til Vår Frue denne tidlige fredagsmorgenen.

Til begge konserter har Cantus fått selskap av pianist og komponist Espen Berg, som er kjent langt ut over landets grenser for sine prestasjoner som solist. Espen Berg er basert i Trondheim, og hans hovedprosjekter består i dag, i tillegg til hans soloprosjekt, av Espen Berg Trio, Trondheim Jazzorkester med Marius Neset og Kåre Kolve Quartet. Til Nå tennes tusen julelys har Berg skrevet ny musikk til Cantus, som henter elementer fra jazzens verden inn i julemusikken.

I sum håper Cantus å igjen kunne gi publikum en vakker førjulsopplevelse