Cantus synger i disneys storsatsning «Frozen» !


Filmskaperne bak Disneys storsatsning innen animasjon i 2013 og 2014, Frozen, som i Norge har fått navnet Frost,ønsket å bruke musikk med nordisk preg som utgangspunkt for filmmusikken, og våren 2012 reiste et team fra Disney til Norge for å finne inspirasjon. I den forbindelse oppdaget de Cantus og sangen “Eatnemen Vuelie” fra CD-en Norwegian Voices (2011).

Spesielt til filmen spilte Cantus inn et stykke ny kormusikk som har blitt skrevet av Frode Fjellheim og Frozens komponist Christophe Beck, inspirert av “Eatnemen Vuelie”. Stykket, som har fått navnet “Vuelie” utgjør musikken i åpningsscenen, og Cantus får dermed – bokstavelig talt – sette an tonen for hele filmen. Siden hører vi også Cantus senere i filmen.

Filmen har blitt populær både her hjemme og ikke minst i USA, hvor filmen i besøkstall overgår andre Disneygiganter som Løvenes Konge, og har vunnet Golden Globe for beste animasjonsfilm. Filmens soundtrack har også gjort braksuksess og vært oppe på førsteplass på Billboardlisten. Denne mottakelsen av filmen og filmens musikk kan derfor ikke beskrives som noe annet enn eventyrlig, for Disney for Norge og for Cantus. Se TV- adressas sak om oss og suksessen her.

Under gallaførpremieren på filmen i Trondheim fikk Cantus bidra med «live» sang for publikum før både koret og resten av de oppmøtte i Liv Ullmannsalen fikk se filmen for første gang. Adresseavisen har skrevet mer om gallapremieren, og har også skrevet dette om filmen etter premieredagen den 25. desember.

Den norske, og særegne klangen hos Cantus fortryllet filmskaperne hos Disney, og vi håper musikken vår, sammen med resten av magien filmskaperne har skapt  i Frozen kan bidra til mange magiske kinoøyeblikk for de som velger å gå og se film! Mer informasjon om filmen, bilder og trailere kan dere finne på Disneys egne sider om Frozen.

Under kan du høre originalversjonen av Eatnemen Vuelie, inspirasjonen til musikken som kan høres når Frozen ruller over filmlerretet.