Cantus Blogg

 • Oppsummering Tolosa

  Cantus på tur Nov 8, 2015 | 16:08 pm

  Oppsummering Tolosa

  Siden sist vi oppdaterte har vi rukket å komme tilbake til Norge! Uken i Spania gikk slag i slag, så bloggen ble litt glemt oppi det hele. Her følger en oppsummering av turen vår.

  Tolosa Choral Contest er som nevnt tidligere en krevende og prestisjetung korkonkurranse, noe vi alle har merket på turen. Det har vært spennende å konkurrere mot så mange dyktige kor, og hektiske dager fylt med både konserter og konkurranser! Nå ser vi tilbake på turen med gode minner, og har hatt mange flotte opplevelser både sanglig og sosialt! Teamet står sterkere, og jeg som ny føler nå endelig på å virkelig være en del av Cantus J

  Da vi ankom Tolosa onsdag ettermiddag, slitne etter 11 timer på reisefot, fikk vi en overraskende beskjed om at skulle holde en konsert allerede dagen etter. Til tross litt motvilje i starten kom vi frem til at det var en god idé å prøve ut repertoaret vårt for et publikum før konkurransen. Torsdagen, som i utgangspunktet skulle være en rolig dag, ble med ett mer hektisk; bestående av oppvarming, lydprøve, gresskarsuppe og kylling til lunsj på hotellet og samt en fin konsert. Etter konserten fikk vi servert middag på en restaurant i nærheten, og vi var så heldige å få gresskarsuppe og kylling her også! De er visst ikke så oppfinnsomme i Baskerland. 


  Gjør seg klare for første konsert
  Her sang vi!  Felles middag


  Så kom fredagen, den store konkurransedagen. De første timene besto av både fysisk og psykisk forberedelse, før selveste Eva Ugalde kom og øvde med oss! Vi var så heldige å få ha henne som akkompagnatør under konkurransen! Deretter bar det til Tolosa. Alle korene hadde base på en skole, og fikk hvert sitt klasserom til disposisjon. Da konserten nærmet seg hørte vi sang og oppvarming fra alle kanter, og det fikk virkelig nervene i gang, hertfall for min del. Å stå på scenen foran dommerne var en kjempeopplevelse, og det var utrolig gøy å føle at hele koret ga alt! Etter konserten fikk korene servert felles middag, og den besto av (wait for it) gresskarsuppe og kylling! Akkurat det vi hadde håpet på…


  Fysisk oppvarming på stranden


  Klare for konkurranse!  Fornøyde med dagens middag..  På lørdag formiddag hadde vi vår første friøkt! Vi fikk tid til å utforske byen vi bodde i, shoppe, gå langs stranden og å spise noe annet enn kylling J


  Lunsj og fridag på stranden  Samme kveld var det duket for ny konsert, denne gangen to timer unna hotellet. Etter en lang busstur ble vi ført bort til rådhuset hvor ordføreren personlig ønsket oss velkommen. Vi fikk litt informasjon om byen, og en byste og bok av nasjonalforfatteren i gave! Artig! JDet viste seg å ikke bare være ordføreren som var begeistret for å ha oss der; Etter konserten fikk vi en fantastisk respons fra publikum! Jeg har aldri vært med på noe lignende! De reiste seg og jublet, og stoppet oss utenfor for kirken for å ta bilder med oss og gratulere. Utrolig gøy med slike opplevelser! Det beste med kvelden var vel allikevel at vi fikk noe annet enn kylling til middag. I kveld var duket for tapas!


  Tove mottar bok fra ordføreren 

  Fellesbilde i kirken etter konsert

  Tapastid!
  På bussen på vei hjem fikk vi beskjed om at resultatet var klart, og at Cantus hadde endt opp på en 3. plass. Selv om vi tidligere vunnet mye, og mange håpet på gull denne gangen også er vi veldig stolte av å ta med oss en tredjeplass hjem! Mikrokosmos fra Frankrike stakk av med seieren, vel fortjent! Det er viktig å huske på at vi har fått til ekstremt mye på kun to måneder, og at denne turen har gitt oss verdifull erfaring selv om vi ikke gikk helt til topps.

  Søndagen startet med premieutdeling etterfulgt av felles lunsj og en ny konsert. Denne konserten bar preg av slitne Cantuspikebarn. Til tross for lavt energinivå og noen feil her og der ble vi klappet ut på scenen igjen, og endte opp med å synge turens første ekstranummer!

  Klare for premieutdeling  Mandagen skulle i utgangspunktet være en fridag i San Sebastian, men under frokosten fikk vi beskjed om at flyet vårt var kansellert og at vi måtte dra rett til flyplassen for å booke oss om. I løpet av bussturen klarte vi å få booket alle inn på nye fly, men da vi kom frem til flyplassen viste det seg at disse ikke skulle lette før neste dag. Etter mye venting fikk vi plass på et hotell i nærheten. Til tross for at alle var slitne og skuffet over å ikke komme hjem, fikk vi en fin ettermiddag! Vi fikk muligheten til å dra inn til den koselige byen Bilbao, og rundet av hele turen med en felles middag på hotellet.

  Sent tirsdag kveld landet alle på Værnes, etter å ha vært gjennom både London, Brussel, Munchen, København og Oslo.
  Tusen takk for tur! Jeg gleder meg allerede til Japan J
      

  Bettina

 • Tolosa Choral Contest 2015

  Cantus på tur Oct 30, 2015 | 00:48 am

  Tolosa Choral Contest 2015

  Tolosa Choral Contest er absolutt ikke som alle andre korkonkurranser! Her kommer en liten forklaring på hvorfor det er ekstra spennende å delta i nettopp denne konkurransen.

  Konkurransen i Tolosa er en av de som har holdt stand i årevis. Mest sannsynlig fordi de siler ut hvilke kor som får delta. For å få innpass må man sende inn lydopptak og søknad, og deretter velger arrangørene hvilke kor som får konkurrere. Cantus deltok på denne konkurransen i 1997, så det er veldig kjekt å være tilbake i baskerland.

  I år er det åtte kor som er tatt ut i voksenkorkonkurransen og alle må synge til sammen fire obligatoriske sanger i tillegg til eget repertoar. To av disse obligatoriske sangene er på baskisk, noe som virkelig er en utfordring siden baskisk er et språk som hverken har et kjent opphav eller som ligner på noe annet språk vi har hørt før. Heldivis elsker vi utfordringer! De baskiske sangene er på programmet fordi arrangøren ønsker å framheve det baskiske språket - et av mange språk som var forbudt i Spania under Franco-diktaturet fra 1936 til 1975.

  Premieutdelingen er også særegen for Tolosa. Det er nemlig kun noen få representanter fra koret som får være til stede når vinneren annonseres. Dette gir konkurransen et ekstra spenningsmoment. 

  Likevel er det mest spesielle med Tolosa Choral Contest at man ikke konkurrerer i klasser for like kor slik som er vanlig i andre konkurranser. Her konkurrerer vi i polyfon klasse og folklore/populærmusikk mot både blandakor og like stemmer.   Dagen i dag har gått med til øving, lydprøve og konsert i en vakker by som heter Ordizia. Vi var forberedt på en veldig tørr konsertsal før lydprøvene, og ble positivt overrasket etter at vi fikk prøvd den ut. I tillegg er sangere som har slitt med forkjølelse og annen sykdom på bedringens vei, så dette har virkelig vært en positiv oppladning før morgendagen. Vi gleder oss til å gi gass i morgen kveld :)

 • Ut på Tour, igjen!

  Cantus på tur Oct 28, 2015 | 12:05 pm

  Ut på Tour, igjen!

  Knapt et halvt år etter at vi kom hjem fra fantastiske VuelieTour2015, legger vi ut på tur igjen. Denne gangen er det konkurransekofferten som skal pakkes. I skrivende stund sitter vi på Schiphol Airport og venter på flyet som skal ta oss med til Spania og Tolosako Abesbatza Lehiaketa(Tolosa Choral Contest). Dette er første gangen Cantus skal ut å konkurrere siden 2013, og mange av de ferskeste Cantusdamene har aldri deltatt på korkonkurranser tidligere. 

  Høsten har stort sett vært preget av oppkjøring til konkurransen, og vi har vært så heldig å få inn mange dyktige folk som har hjulpet oss å komme i havn.   Safari av Jan Magne Førde har vært med Cantus i mange år. Her er komponisten selv i aksjon.  Med baskisk på programmet blir det en del pugging av tekst og uttale. 
  Mogens Dahl er en gammel kjenning av koret, og kommer ofte innom før vi drar på turne og konkurranser.   En introduksjon til Timani med Mai-Britt Wagnild og Marthe Aune.  Det er også viktig å la sangstemmen hvile. Da vi var i Rindal tidligere i høst fikk vi muligheten til å prøve oss i klatreveggen sammen med Trollheimen Klivarlag. 
 • Vuelie Tour 2015

  Cantus på tur May 18, 2015 | 19:16 pm

  Vuelie Tour 2015 Nå er det godt og vel to uker siden vi kom hjem, og det er fremdeles vanskelig å fatte hva det er vi har vært med på. Overalt hvor vi reiste ble vi møtt av utrolig gjestfrie og hyggelige folk og et fantastisk publikum. Her kommer en liten oppsummering av VuelieTour2015.

  Decorah  Stoughton


  Appleton


  Minneapolis

  Seattle  Vancouver


  Takk til alle som har fulgt oss gjennom VuelieTour2015. 

  Vi høres!


  www.cantus.no • OH CANADA!

  Cantus på tur May 1, 2015 | 18:16 pm

  OH CANADA!

  Frokosten i går ble inntatt på IHOP (International House of Pancakes), før vi satte kursen fra Seattle mot grensen til Canada, og reisens siste reisemål: Vancouver.
  På IHOP lærte vi at en ekte amerikansk frokost skal inneholde nok kalorier til å dekke dagsbehovet til en hardtarbeidende tømmerhogger.

  Etter vel to timer i buss ankom vi Vancouver, der vi deltar på korfestivalen Tapestry International Festival of Women's choirs. Hotellet vårt ligger midt i "downtown Vancouver", og alt av butikker, restauranter og severdigheter ligger i gangavstand fra hotellet, så skal si at VISA-kortene får kjørt seg!

  Da vi ankom hotellet fikk vi utdelt "goodie bags" av vertskoret Electra Women's choir, før vi fikk velkomstmiddag sammen med de to øvrige korene: Canzona Women's Ensemble (USA) og Esprit de Choeur (CAN). Kvelden ble avsluttet med felles korøving sammen med de andre korene.

  I dag har vi hatt formiddagen til fri disposisjon. Vi, en gjeng på 10 cantusdamer, bestemte oss for å se oss litt rundt, og leide oss lekre rosa og blå sykler og dro på sykkeltur rundt Stanley Park. Vi ble helt forelsket i denne nydelige parken som ligger på en halvøy midt nedi sentrum av Vancouver, og vi var alle enige om at en slik park må Trondheim få seg!

  En herlig dag i nydelige Vancouver! Vi gleder oss til å utforske mer av byen i dag, og ikke minst til å ha konsert i Ryerson United Church i kveld.

  Me talast!
  - Kristin


 • So long Seattle!

  Cantus på tur Apr 29, 2015 | 09:03 am

  So long Seattle!


  Vi i Cantus har nå lagt to fantastiske dager i Seattle bak oss. Seattle er en fantastisk by!
  Etter en tidlig start med avreise fra Minneapolis klokken 04.00(!) mandag morgen landet vi i Seattle klare for konsert i Plymouth Congregational Church i Seattle samme dag. Vel fremme i Seattle fikk vi en hjertelig velkomst av Karen P. Thomas og resten av Chroma, våre verter her i Seattle, som også tok oss med på guiding i byen.
  Kveldens konsert ble holdt for fullt hus i et fantastisk kirkerom, med over 300 publikummere. I tillegg til vårt eget konsertrepertoir gjorde vi «Heaven full of stars» sammen med Chroma, som er et bestillingsverk som blant annet Chroma og Cantus deler som medlemmer av et internasjonalt kornettverk for «advanced women`s choirs». Det ble derfor spesielt å kunne møtes å synge verket sammen, under direksjon av Karen P. Thomas. Gjester på konserten var også medlemmer fra to ungdomskor, som var veldig begeistret for Cantus` sang i Frozen. Sammen gjorde vi «Eatnemen Vuelie» som konsertens siste nummer, noe som ble en fin opplevelse for både oss og en gruppe ungdomskorsangere som ikke kan beskrives som annet enn en anelse starstrucked. Litt rart for oss, som fortsatt bare føler oss som helt vanlige jenter fra Norge. For oss i Cantus er det flott å kunne være til inspirasjon for unge sangere, og gi motivasjon til å stå på videre, noe som kan synes å være en effekt av sangen vår i Frozen. Det er stort for oss!
  Fra Chromas avdeling i konsertern. Chroma synger for det meste klassisk musikk, og på flere ulike språk. VI takker Chroma for en fin velkomst i Seattle!
  Scenen var fylt av 80 sangere da vi sang Vuelie sammen med Chroma og medlemmer fra flere ungdomskor i Seattle.


  Hadet bra til Henning!
  Konserten i Seattle var den siste konserten med Henning, etter en rekke fantastisk fine opptredener sammen med en usedvanlig dyktig musiker. I tillegg har han også har vært en knakende fin person å være på tur med. I en konsert med Henning kan alt skje, siden Hennings spesialitet blant annet er improvisasjoner, noe som til tider kan vært både imponerende og ustyrtelig underholdende. Musikken vi har gjort med Henning, blant annet er «Vårsøg», «E slåttateja» og «Håpet er ei stjerne», har vært fine brikker i konsertprogrammet som til gangs har gått inn hos publikum. Dermed har kombinasjonen Henning Sommerro og Cantus blitt bekreftet som en suksess. Vi takker for samarbeidet og ønsker Henning en god tur hjem til Norge! Vi gleder oss samtidig allerede til nytt samarbeid med Henning i mai i Trondheim.
  Nordmørsselfie! Både jeg (Liv Ingrid, førstesopran) og Henning Sommero er fra  
  Nordmøre. Spesielt blir det da å synge Vårsøg og E Slåttateja, som er musikk fra hjemplassen, i konsertsaler og mektige kirker helt på andre siden av jordkloden.


  - Liv Ingrid

   www.cantus.no


 • Veien så langt!

  Cantus på tur Apr 27, 2015 | 04:28 am

  Veien så langt! Her i USA går det raskt i svingene og tid har blitt et litt flyktig begrep :) Det har vært noen fantastiske dager i Iowa, Wisconsin og Minnesota - hva er vel da bedre enn litt mimring?

  Dag 2: Decorah, Iowa (Torsdag 23.april)


   Vi tilbragte ettermiddagen i koselige downtown Decorah, hvor den norske innflytelsen var,bokstavelig talt, smurt på gatehjørnene


  .

  Etterpå ble det konsert i 1st Lutheran Church.

  Dag 3: Stoughton, Wisconsin (Fredag 24.april)

  Turen gikk videre allerede 07.30 neste morgen, denne gangen for å ha workshop og konsert på Stoughton High School. Her fikk vi teste "Vuelie" sammen med et amerikansk kor for første gang, hele 120 stykker til sammen!


  Når man bor i bunad store deler av døgnet må det litt fiksing til backstage! Vi fikk også fantastisk oppvartning av de lokale "Sons of Norway" underveis, alt fra krumkaker til det som kanskje var de beste kjøttkakene vi noen gang har smakt!


  Fornøyde Cantusjenter + storveis representasjon av norske high schoolstudenter etter overstått konsert!

  Dag 4: Appleton, Wisconsin (Lørdag 25.april)

  Det blir lite med hviling på laurbærene når man er med i Cantus, i dag var det Lawrence University som stod for tur. Vi øvde "Eatnamen Vuelie" sammen med to amerikanske kor; Cantala og Bel Canto - og norskkunnskapene til de to korene var det intet å utsette på!

  Dag 5: Minneapolis, Minnesota (Søndag 26.april)

  I dag ble vi tatt varmt i mot hos Den Norske Mindekirken, hvor vi etter gudstjenesten fikk servert kirkekaffe og spesiallagde kaker !  Med stappfull kirke var det en kjempestor opplevelse for oss, kanskje litt ekstra også fordi mange av oss hadde amerikansk slekt og venner som kom for å høre på.   I morgen klokken 05.00 setter vi nesen (og stemmebåndene) mot Seattle :)

  - Lene

                    www.cantus.no


 • Endelig er Vuelie Tour 2015 i gang!

  Cantus på tur Apr 23, 2015 | 21:56 pm

  Endelig er Vuelie Tour 2015 i gang! Etternesten et døgn på reise var det utrolig godt å ha kommet seg på hotelleti Decorah og å endelig ligge i en myk og god amerikansk queen size bed.Marie Aurora og jeg bestemte oss for å legge oss litt over kl. åtte i går kveld amerikansk tid. Det har ikke skjedd før, og jeg er litt stolt! Vår kjære reiseleder, Rolf, harfortalt oss mye spennende om området, blant annet at veiskuldrene iområdet er dobbelt så brede som hjemme for at Amish-folket skal haplass til hest og kjerre.
  Nå har vi hatt workshop sammen med to andre kor på Luther College og det var kult å høre deres tolkning av Even When He Is Silent. Kim André Arnesen og Ola Gjeilo er godt likte komponister i dette området, og det er ekstra stas at Henning Sommerro har vært Arnesens musikklærer. 

   Nåer det bare å stryke bunadsskjorta, børste håret og ha på seg rødleppestift, for snart er vi klare for konsert i First Lutheran Church.Tydeligvis går ryktet om konsert i kveld, siden alle vi har pratet med ibyen vet hvem vi er og har planer om å komme på konsert. Det er stas!!
   Vi høres!

   -Line
 • USA!

  Cantus på tur Apr 23, 2015 | 02:34 am

  Da har vi endelig ankommet hotellet i Decorah etter nesten et døgn på farten. 
  Her skal vi ha vår første konsert i morgen kveld. På formiddagen har vi en workshop med to studentkor på Luther College.   Cantus med matchende buss.
  Starbucks!


  Nå blir det en rolig kveld på hotellet. Vi høres.

   - Hanne  www.cantus.no

 • Endelig!

  Cantus på tur Apr 21, 2015 | 21:50 pm

  Endelig! Nå skjer det! Månedsvis med øving og planlegging er unnagjort. Bunadssølvet er nypusset, og garderoben endevendt. Passet har ligget klart siden midten av januar. I morgen vender vi endelig snuten mot USA og sparker i gang VuelieTour2015.


  Pakket og klar!


  Overvekt?  Følg med videre!

  - Hanne
  www.cantus.no

Hva skjer

Beklager, ingen arrangementer tilgjengelig.

Audio

Populært på Spotify

Følg oss på facebook

Cantus på Twitter

CantusNorway Today you can read about Cantus in the Australian music magazine Cut Common 🎶 We talk about the Frozen adventure... https://t.co/iPjpPjlhqe
CantusNorway Today you can read about Cantus in the Australian music magazine Cut Common 🎶 We talk about the Frozen adventure... https://t.co/CKZHkk7Njj
CantusNorway Unfortunately we don't speak Japanese but we are hoping this means we are big in Japan!? 😄🇯🇵 https://t.co/3mRsAlQpMl
CantusNorway We wish you all a beautiful and warm summer! ☀️🌸 If it gets to hot you can always chill down with the snowy... https://t.co/XFLw0CogZG
CantusNorway Throwback to May when we performed the magical 'Mu Vaibmu' on norwegian morning talkshow God morgen Norge, TV 2 😃👏 https://t.co/8XzIVa1E2m
CantusNorway We wish you all a peaceful Sunday with one of our favorite songs from the album: Njoktje (means 'swan' in Sami) 💖✨ https://t.co/zHmpTUot7s
CantusNorway Unfortunatly we don't read japanese, but we are hoping it says we are big in Japan?! 😄🇯🇵 https://t.co/k3VlWcDPnb
CantusNorway Throwback to May when we performed the magical 'Mu Vaibmu' on norwegian morning talkshow God morgen Norge, TV 2 😃👏 https://t.co/i7Jlhy6zaZ
CantusNorway It has been exactly one month today since our album 'Northern Lights' was released! Here are some highlights from... https://t.co/GKKQmaWg8S
CantusNorway From one of todays concerts in a little church in Legnano, Italy ❤️ #cantusnorway https://t.co/mTst23KDr2
CantusNorway Cantus in Italy! 🇮🇹😃 We look forward to our first concert in Legnano! 👏 https://t.co/1tqBW7mKvU
CantusNorway Tirsdag har vi siste konsert før sommeren på Stjørdal, i Kimen Kulturhus! Vi gleder oss, og håper å se deg der 😃👏 https://t.co/UqckKdSxat
CantusNorway We have so much pride when we wear our traditional dress, so we've made this short video to explain more about... https://t.co/x15IFrMXam
CantusNorway Whatever you're doing this weekend, why not enjoy this brand new Kate Simko remix of one of the tracks from... https://t.co/tLlxoJr0kP

Cantus på Instagram